Szeptember 30-án lezárult a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program 2013. évi pályázatára való jelentkezés. Az elektronikus pályázati felületen kitöltött 523 pályázatból eddig 485 érkezett meg postai úton is. Jelenleg ezen pályázatok érvényességi elbírálása tart.

 

Az ösztöndíj célja a tanári pályát választó egyetemi és főiskolai hallgatók motiválása pedagógusi hivatásuk gyakorlására, egyúttal a diplomaszerzést követően álláshely biztosítása. További törekvés a hazai köznevelés szaktanári ellátottságának megerősítése, a hiányszakok – például ember és természetismeret műveltségi terület – iránti érdeklődés felkeltése.

A 2013. évben a pályázati rendelkezésre álló elkülönített keretösszeg 80 millió forint. Az ösztöndíj megállapítása az ösztöndíjprogram értékelési szempontjai alapján differenciáltan, 25 ezer-75 ezer forint/hó/fő közötti összegben történik. A nyertes pályázók az első félévi ösztöndíjat két részletben kapják meg, a szeptemberig visszamenőleg járó első részletet novemberben folyósítja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

{module Forrás: edupress}