Gyerekprogramok, hogy ne nyúzzon a tesódKirekesztve érezed magad a családból? Sokszor, főleg azokban a családokban, ahol nagy korkülönbség van a testvérek között, az idősebb kirekesztve érzi magát a családból, hiszen a szülők több időt fordítanak a kistesó nevelésére, gondozására. Ez a kezdeti sértődöttség az idők során teljes elszigeteltséggel is járhat. Olvasd el, miért jelenthetnek a gyerekprogramok komoly megoldást!

Tedd meg Te az első lépést, vidd gyerekprogramokra az öcsit!

Ha nem félsz megtenni az első lépéseket, akkor a többi már jön magától. Van egy jó ötletünk. Próbáld ki, hogy milyen reakciókat vált ki, ha szervezett gyerekprogramokra viszed el a kistesót, vagy akár az egész családot. Dobj fel egy-egy jó ötletet, mivel töltsétek el a szabadidőtöket, és még ha éppen furcsán is fogadják az ötletedet, akkor se add fel. Ha tippeket keresel, hol érezhetnétek jól magatokat, akkor érdemes az elevengyerekek.hu oldalán heti rendszerességgel körülnézni változatos programok után.

Hogy tudnál mégis visszazökkenni a régi, idilli családi életbe?

Ha rád bízzák a kistesót, akkor tedd szórakoztatóvá az együtt töltött időt, ahelyett, hogy nyűgöt látnál ezekben az órákban. Ha logikusan átgondolod, akkor nem várhatod el, hogy hozzád igazodva például csendben, vagy a tévé előtt ücsörögjön szegény tökmag.

A gyerekprogramok között mindig van olyan is, ami az idősebbeknek is kikapcsolódást nyújt, ahol Te is szórakozni fogsz. A bábszínházi előadásoktól a fesztiválokig, játszóházakig akár teljes hétvégét kitöltő kirándulásokat is ajánlunk. A változatos gyerekprogramok azért jók, mert kitombolhatja magát a tesód, és hálás lesz neked, ahogy a szüleid is, hogy elvitted.

Az elevengyerekek blog létrehozója hisz abban, hogy az önfeledt szórakozással együtt töltött idő a család minden tagját közelebb viszi egymáshoz. Egy-egy ilyen alkalom után még a problémákat is könnyebb megbeszélni. Ha a kisebb testvér észreveszi, hogy nem az ellensége vagy, hanem egy jó fej nagytesó, akkor a harmonikus családi életért te is tettél valamit.

Ne feledd, ha gyerekprogramokat keresel, akkor az elevengyererek oldalán mindig találsz aktuális ajánlókat, és természetesen a Facebookon is ott vagyunk.