Tizenötödik alkalommal díjazta a Richter Gedeon gyógyszercég azokat az általános és középiskolai példamutató kémiatanárokat, akik szakmai munkásságukkal és elhivatottságukkal hozzájárulnak a jövő nemzedékének magas szintű szakképzéséhez, felkarolják és támogatják a tehetséges diákokat.

A Magyar Kémia Oktatásáért-díjat – mellyel személyenként 400 ezer forintos pénzjutalom jár – idén négy kémiatanárnak ítélte oda a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért kuratóriuma. Az innovációs eredmények legfőbb motorja a jól képzett szakemberek teljesítménye, mely az oktatás színvonalán múlik – éppen ezért immár 15 éve ítéli oda a Richter Gedeon a Magyar Kémia Oktatásáért-díjat, melyet eddig hatvan kémiatanár vehetett már át. A díjazás során a kuratórium azokat részesíti előnyben, akik példamutató szakmai munkásságukkal és elhivatottságukkal járulnak hozzá a tehetséggondozáshoz.

Dr. Lőw Miklós, az alapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta, hogy a társaság mindent megtesz a kémia oktatásának támogatásáért, a kémiatanári rang emeléséért, a pedagógusoknak ugyanis hatalmas szerepük van a jövő tudósgenerációjának kinevelésében. Dr. Pellioniszné Dr. Paróczai Margit, a Richter Gedeon emberierőforrás-igazgatója kiemelte, hogy olyan tanárokat díjaznak, akik a jövő számára képzik a természettudományokkal foglalkozó fiatalokat, olyanokat, akik igyekeznek a tudomány szépségét, a tudás értékét átadni, és mindeközben „becsületre, szépre és jóra nevelni”. Felhívta a figyelmet, hogy azok a pedagógusok, akik a 15 év alatt megkapták a díjat nemcsak tudást, hanem életszemléletet is közvetítenek a fiatalok felé.

2013-ban a Magyar Kémia Oktatásáért-díjban részesültek:

– Baranyainé C. Veres Anna, Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola

– Fenyvesi Mária, Kastélydombi Általános iskola

– Dr. Nagy Mária, Leőwey Klára Gimnázium (Pécs)

– Pogányné Balázs Zsuzsanna, Verseghy Ferenc Gimnázium, Szolnok

{module Forrás: edupress}