Már javában tart a tavaszi szemeszter első Diákhitel igénylési időszaka: aki február 17-ig leadja kérelmét, március közepén a kért összeghez jut. Az igénylés egyszerű: a hallgatók már saját felsőoktatási intézményük belső tanulmányi rendszerein keresztül is elindíthatják az ügyintézést.

A szorgalmi időszakkal párhuzamosan a Diákhitel igénylések is újraindultak. Január 1-től a Diákhitel történetének eddigi legalacsonyabb kamatával lehet hozzájutni a hallgatói hitelhez: a Diákhitel1 esetében 6,5 százalékos, a Diákhitel2-nél változatlanul 2 százalékos kamattal számolhatnak a hallgatók. Aki február 17-ig jelzi igényét, március közepén – a választott konstrukció függvényében – vagy saját, vagy egyeteme bankszámláján tudhatja a kért összeget. A hallgatók praktikus módon már saját egyetemük/főiskolájuk belső tanulmányi rendszerén keresztül is elindíthatják az igénylést, melyet a Tanulmányi Osztályon vagy a kijelölt intézményi hitelleadási pontokon helyben hitelesíthetnek is aláírásukkal.

A Diákhitel2-re kizárólag az önköltséges képzésben résztvevők jogosultak, az általuk igényelhető hitelösszeg maximuma a képzési díjukhoz igazodik; a 6,5 százalékos kamatlábú Diákhitel1 felhasználásáról a hallgató dönthet, úgy ahogy az igényelt összeg nagyságáról is. Képzési formától függetlenül havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer vagy 50 ezer forint igényelhető.

{module Forrás: edupress}