Az E.ON EnergiaKaland program részeként Novák Péter energiatudatossági tanórákat tartott általános iskolás diákoknak november 19-én és 20-án Budapesten.

Az E.ON az Oktatási és Kulturális Minisztériummal közösen, EnergiaKaland néven nagyszabású virtuális tanulási programot indított a közelmúltban azzal a céllal, hogy segítséget adjon a diákok energiatudatossági nevelésében. A program keretében A pillanat energiája címmel meghirdetett nagy sikerű ifjúsági fotópályázat zsűrielnöke, Novák Péter a héten rendhagyó tanórákat tartott a XI. kerületi Őrmezei Általános Iskolában és a Teleki Blanka Általános Iskolában.
Novák Péter arra tanította a kisdiákokat, hogy mit tehetnek ők egy tiszta, zöld és élhető világért. A 2-8. osztályos tanulók nagy érdeklődéssel fogadták újdonsült tanárukat, és az órákon közösen gondolkodtak arról, hogyan lehet energiatudatosabban élni. A művész megismertette a gyerekeket a rendelkezésünkre álló nem megújuló energiaforrások felelős felhasználásával, valamint a megújuló energiaforrások használatának és a jövő energiatermelésének lehetőségeivel.
Az EnergiaVáros és az EnergiaOrszág elnevezésű oktatóprogramok segítségével a diákok korosztályuknak megfelelő feladatokkal, aktívan, együtt gondolkodva ismerhették meg saját környezetük energetikai vonatkozásait. A kreatív feladatok pedig lehetőséget nyújtottak arra, hogy a gyerekek hozzájáruljanak környezetük energiatudatos alakításához: a nebulók plakátokat terveztek, szlogeneket fogalmaztak meg a környezettudatosság jegyében. Novák Péter a legjobb ötleteket – köztük a környezettudatosságra nevelő dalt – az E.ON által felajánlott praktikus ajándékokkal jutalmazta.
Az iskolalátogatási program december elején tovább folytatódik Pécsett.
(www.edupress.hu)