Van, aki 16-17 évesen egész egyszerűen nem akart iskolába járni, más magántanulóként jobban érezte magát, és akad olyan híresség is, aki negyvennyolc évesen szerezte meg az érettségit.

Daniel Radcliffe

Emma Watsonnal szemben, aki idén diplomázott a Brown Egyetemen, Radcliffe-nek nem sikerült összehangolnia tanulmányait és karrierjét. A Harry Potter színésze haszontalannak és nagyon nehézkesnek találta az iskolát, amit a színészkedés miatt ott is hagyott. Próbálkozott ugyan magántanárral, és végül az érettségit is megszerezte, de a továbbtanulásról hallani sem akar.

Christina Applegate

Applegate az anyjával, Nancy Lee Priddyvel egy szappanoperában tűnt fel a képernyőn, majd egy cumisüvegreklámban is szerepelt, hétévesen pedig filmszerepet is kapott. Tizenöt évesen kapta meg Kelly Bundy szerepét az Egy rém rendes család című sorozatban, amely mellett pedig már nem tudta folytatni tanulmányait.

Kristen Stewart

Stewart szülei is a szórakoztatóiparban dolgoztak, de nem színészként, így ő is a kamera másik oldalán képzelte el a jövőjét. Ehhez képest 12 éves korában Jodie Foster mellett szerepelt a Pánikszobában, majd egyre több filmszerepre válogatták be. Hetedik osztályos korában, amikor már egyre több időt töltött forgatásokon, kénytelen volt otthagyni az iskolát, és magántanulóként folytatni a tanulmányait. Nem bánta – saját bevallása szerint az otthoni tanulást jobban szereti, mint az iskolai órákat.

Charlie Sheen

Martin Sheen fiaként már kilencéves korától szerepeket vállalt. Később a kaliforniai Santa Monica Középiskolába járt, bár nem szerzett túl jó jegyeket – az érettségi előtt pár héttel siralmas tanulmányi eredményei és igazolatlan hiányzásai miatt kicsapták. Sheen nem adta fel, harminc évvel később, tavaly szeptemberben – 48 évesen – végül megszerezte az érettségit.

Nicole Kidman

Kidman is kilóg a sorból, ő ugyanis nem a karrierje miatt hagyta félbe a középiskolát. Tizenhét éves volt, amikor az anyját mellrákkal diagnosztizálták, így ő otthagyta az iskolát, hogy masszőrként dolgozzon, és anyagilag segítse a családját. Később visszatért az iskolába, és a melbourne-i Victoriai Művészeti Egyetemen is tanult. Mi a helyzet Peter Jacksonnal, Quentin Tarantinóval vagy Jay-Z-vel? Nyolc dúsgazdag híresség, akinek még érettségije sincs.

Forrás:eduline.hu