Már igényelhető mindkét, rekordalacsony kamatozású diákhitel-konstrukció a 2014/2015-es tanévre, az igénylés a Diákhitel Direkt online felület mellett a felsőoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületén is elindítható.

A Diákhitel Központ közleménye emlékeztet: a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata 5,75 százalékra csökkent, a kötött felhasználású Diákhitel2 ügyfelekre eső része továbbra is fix 2 százalék. Tíz dolog, amit tudnod kell a diákhitelről – összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről is elindíthatjátok, így az adatlapot helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtathatjátok és leadhatjátok.

A felvehető hitelösszegek változatlanok: a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhető, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma pedig az igénylő képzési költségének összege.

A Diákhitel Központ felhívja a figyelmet, hogy azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 15-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én hozzájuthatnak a megigényelt összeghez, mely a Diákhitel1 esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlen a felsőoktatási intézményhez érkezik. A tájékoztatás szerint a várhatóan megnövekvő ügyfélforgalom következtében a KÖKI Terminálon található ügyfélszolgálat ezentúl minden szombaton nyitva tart 10 és 14 óra között.

 

Forrás.eduline.hu