Az egyre inkább elterjedt fizetési mód: Kriptovaluta 

A kriptovaluták bár már jóideje léteznek, sokáig csak befektetési céllal működtek, így nem kerültek előtérbe azok előtt akik nem érdeklődtek ebbe az irányba. Ahogy viszont teltek az évek, és egyre több kriptovaluta jelent meg a piacon, úgy lett egyre inkább igény arra, hogy fizetésre is lehessen használni. 

Az első kezdeményezések még eléggé alulmaradtak, de ahogy egyre több helyen elérhető lett úgy jelentek meg azok a kaszinók is, ahol legalább 1 – 2 féle kriptovaluta elérhető, és így vált egyre inkább igénnyé is a játékosok körében a kriptovalutákkal történő fizetés lehetősége. 

 

Az online kaszinók 2022-ben

Az olyan népszerű felületek mint például a 22bet belépés és regisztráció szempontjából az elmúlt években egyre felhasználóbarátabb kialakítást kapott, és manapság már telefonon is felkereshetőek, akár appon keresztül is. Ezen kívül pedig minőségi játékokkal, bónuszokkal és kedvezményekkel várják a játékosokat, miközben különböző tornákon és VIP Programokban is részt vehetnek. 

 

Ha pedig még tovább megyünk, regisztráció után a Befizetés fülön megtekinthetjük a befizetési lehetőségeket is, ahol az e pénztárcás és bankkártyás fizetéseken kívül akár kriptovalutákat is használhatunk erre a célra. 

 

A legnépszerűbb kriptovaluták az online kaszinók világában

Amennyiben kriptovalutát szeretnél használni a befizetésre, általában a leginkább elterjedt lehetőség körül tudsz majd választani, így például a Bitcoin, Litecoin, Ethereum az, ami a legtöbb helyen elérhető. Attól függően persze változhat a felhozatal, hogy melyik kaszinót választottad, de általánosságban 1 – 2, gyakorta pedig akár 4 – 5 féle közül dönthetsz egy egy kaszinó weboldalán. 

 

A minimum és a maximum limit is a kaszinók döntése alapján kerül meghatározásra, de általában 3 – 4 ezer forintnak megfelelő kriptovaluta fejében kezdeményezhetsz befizetést. Mindezt pedig szinte minden esetben azonnali átfutási idő mellett, díjmentesen teheted meg. Ami külön jó hír, hogy általában nemcsak befizetésre hanem kiutalásra is használhatod őket, így bármikor feltöltheted a kripto számlád a kaszinóban összegyűjtött nyereményekkel. 

 

Ehhez pedig általában csak egy utalást kell kezdeményezned, vagy ha telefonról intézed, egy QR-kódot kell beolvasnod, és máris megjelenik a kért összeg a szerencsejáték számlád egyenlegében vagy kiutalásnál a kripto pénztárcában. 

 

Miért éri meg kriptovalutát használni fizetéskor?

Online fizetés esetén általában több utat is választhatsz arra, hogy véghez tudd vinni a tranzakciót, és ezek között a kriptovaluta az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy ez meg is történjen. Amennyiben alapból is rendelkezel kriptopénztárcával alig pár kattintás alatt tudod kivitelezni a fizetést, de ha nincs rajta pénz akkor is pár perc alatt kész lehetsz vele.

 

A QR kód lehetővé teszi hogy ne kelljen számokat vagy kártyaadatokat beírogatni ezzel is kényelmesebbé varázsolva az online fizetések folyamatát.

 

A tranzakció pedig név nélkül fut át a felületen, így a neved és a bankszámlaszámod adatait sem kell kiadnod senkinek. Épp ezért, nem csoda hogy egyre népszerűbb a kriptovalutával történő fizetés Magyarországon is, és egyre inkább elterjed az élet minden területén, mint fizetési eszköz. 

 

Konklúzió

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy bár sokan ragaszkodnak a hagyományos bankkártyás, banki átutalásos fizetési módokhoz, egyre inkább elterjednek a kriptovaluták is. Ezt pedig az online játékok és kaszinók világában is hamar felismerték, így egyre több szerencsejátékkal foglalkozó felület tesz egyre több lehetőséget elérhetővé ahogy telnek az évek. 

 

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a Bitcoin, Ethereum és a Litecoin az, amit a legtöbben használnak kis hazánkban, de az egyre intenzívebb fejlődés egyre több újdonságot helyez előtérbe. Amíg például pár éve még csak 1 – 2 fizetési mód volt maximum elérhető egy kaszinó felületén, addig ma már a fizetési módok széles skáláján mozoghatunk. Mindezek mellett pedig minőségibb játékokkal találkozhatunk, és lehetőségünk van akár appon, vagy telefonos böngésző által is elérni a kedvenc kaszinónk felületét bármikor a nap folyamán. 

 

A Kriptovaluták pedig egyre gyakrabban feltűnnek, így ha szeretnéd ötvözni őket szerencsejátékkal, ma már bármikor megteheted.