Az ország minden részéből várják a tehetséges diákok jelentkezését
A fiatal, tehetséges sportolók útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb, sportoláshoz kapcsolódó költségek támogatására pályázhatnak.

  • A rendelkezésre álló keretösszeg 25 millió forint.
  • Március 31-ig lehet pályázni a molalapitvany.hu oldalon.

Budapest, 2019. március 4. – A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata azoknak a 10-18 év közötti általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók és országos vagy nemzetközi versenyen is bizonyítottak már. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb sportoláshoz köthető költségek támogatására benyújtható pályázatokat a hónap végéig várja a MOL Alapítvány.

 A 25 millió forintos keretösszegű pályázatra bármilyen sportág versenyzői nevezhetnek, amennyiben magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők, és országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.

 Pusztai Liza vívó, Péni István sportlövő, és Görbe Soma motorversenyző is azok között van, akik már korábban nyertek a pályázaton. „Nagyon felszabadító, ha minden energiámat a felkészülésre tudom fordítani, és nem kell anyagi dolgokon aggódnom” – mondja Pusztai Liza, kadét világ- és Európa-bajnok, junior Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes magyar kardvívó, akit 2016 óta támogat az alapítvány.

 A motorsport köztudottan rendkívül költséges sportág, így a 12 éves Görbe Somának nagy segítséget jelent az alapítvány támogatása, amelyből utazásai egy részét fedezheti. „Legutóbb a spanyolországi Albacete-be, a European Talent Cup versenyére utazhattam el a kapott pályázati összegből, ahol sikeresen szerepeltem, és az 57 indulóból a 17. lettem. Itt figyelt fel rám a Bester Capital Dubai MotoGP junior csapatának vezetője, aminek köszönhetően 2019-ben az ő szineiben versenyezhetek.”

 „A sportlövészet újra népszerű, egyre többen vannak a pályán, és több olyan versenyző van, aki szívvel-lélekkel csinálja. Ennek egyik nyilvánvaló oka, hogy a megnövekedett támogatási lehetőségeknek köszönhetően azok is meg tudják venni a szükséges fegyvert és lőszert, akiknek korábban ez anyagi nehézséget okozott” – hangsúlyozta a 21 éves Péni István, ifjúsági olimpiai- és ötszörös junior Európa-bajnok sportlövő, akinek az eszközvásárlását 2011 óta segíti a MOL Tehetségtámogató Program Sport, illetve a 18 éven felülieket támogató Tehetségtámogató Klasszis pályázata.

 A pályázatok elbírálását a MOL Alapítvány kuratóriuma végzi szakértői zsűri segítségével. 2018-ban az alapítvány a MOL Tehetségtámogató Program keretében összesen 71 fiatalnak nyújtott támogatást 25 millió forint értékben. A program 2006-os indulása óta összesen pedig több mint 2000 fiatal sportoló fejlődéséhez járult hozzá, a szétosztott támogatás összértéke meghaladja a 400 millió forintot. A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, és továbbra is eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében.

 A pályázatokat március 31-ig lehet benyújtani kizárólag online felületen, a http://opa.molalapitvany.hu oldalán. A részletes pályázati információk https://molalapitvany.hu/cikk/sport_kategoria oldalon érhetőek el.