Ingyenes védőoltást javasol az SZDSZ a pedagógusoknakIngyenes vésőoltást javasol az új típusú influenza, az A/H1N1 ellen az SZDSZ most megalakult oktatási és kulturális kabinetje, melyet elsősorban a közoktatásban dolgozók, de a felsőoktatásban alkalmazott pedagógusok számára is ajánl – áll a párt vasárnapi közleményében.

A testület megalakítását Retkes Attila SZDSZ-elnök ígérte meg megválasztása napján, július 12-én, akkor hét szakpolitikai kabinetről beszélt, melyeket vezetését hiteles, „nem lejáratott szakpolitikusok” vezetnek majd.

A Skaliczky Andrea vezette testületben számos liberális szakértő, többek között John Emese, Mikes György, Körmendi Ferenc foglal helyet, a mellettük működő szakpolitikai műhelyben pedig vidéki SZDSZ-tagok, önkormányzati képviselők, valamint az Új Generáció fiataljai is is részt vesznek.
Az oktatási és kulturális kabinet együttműködik a párt önkormányzati kabinetjével is, mely kooperáció az önkormányzati gazdálkodást érintő megszorításokat tartalmazó jövő évi költségvetés-tervezettel kapcsolatos munka során érzékelhető majd. Ez ugyanis „jelentős forráskivonást tartalmazhat a közoktatás, valamint a kultúrafinanszírozás területén is” – áll a közleményben.

 

(Forrás: MTI, Hírextra.hu)

(www.edupress.hu)