Szakmai konferenciák, középiskolai seregszemle a Fővárosi Pedagógiai NapokonSzakmai konferenciákat, kiállításokat, középiskolai seregszemlét és nemzetiségi találkozót tartanak a Fővárosi Pedagógiai Napok november 13-án kezdődő egyhetes rendezvénye keretében Budapesten.

 

A szakmai programok összeállításánál az elsődleges cél az volt, hogy a főváros oktatási intézményeiben nevelő, oktató pedagógusok számára korszerű pedagógiai módszereket bemutató eseményeket sorakoztassanak fel.

November 13-án Egykockás novellák címmel nyílik meg Anna Zavileiskaja építész-fotográfus kiállítása, amely Párizs rejtett arcát mutatja be. November 16-án „50+Hálóra fel!” – mottóval új, négyhetes könyvtárinformatikai képzés indul pedagógusoknak.

November 17-én Mérés – esély – kompetencia – diszlexiás tanulók oktatása címmel rendeznek konferenciát az MFPI és az Öveges József Gyakorló Középiskola és Szakiskola közös rendezésében. A konferenciához bemutatóórák is kapcsolódnak nyolc helyszínen. Másnap a száz éve született Mérei Ferencre emlékeznek tanítványai és követői.

E napon filmvetítés, kiemelkedő pszichológusszemélyiségek kerekasztal-beszélgetése, kamarakiállítás is kiegészíti a programokat, és Demszky Gábor főpolgármester felavatja Mérei Ferenc mellszobrát. November 19-től Sulimix címmel a budapesti középiskolák seregszemléje várja két napon át az iskolaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket. A rendezvényhez szakmai konferencia, több előadás és kerekasztal-beszélgetés kapcsolódik az oktató-nevelő munka szereplőinek együttműködéséről és a minőségi pedagógiai szakmai szolgáltatásról. A pedagógiai napokat nemzetiségi találkozó és konferencia, sportverseny és fotókiállítás zárja november 20-án, az aznapi rendezvényt Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott nyitja meg.

 

Forrás: Magyar Nemzet Online