A kormány tervei szerint ötszáz kistelepülésen indítanák újra az alsótagozatos oktatást abban az esetben, ha legalább nyolc gyerek beiratkozik – mondta el Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Lakiteleki Népfőiskolán, az öt megye falugondnokai részére szervezett fórumon, december 1-jén.

Az Országgyűlés a tervek szerint erre a jövő májusig elkészülő Magyarország 2020 című stratégiára alapozott kerettörvényben biztosít lehetőséget – olvasható a fidesz.hu-n.

 

A kormány tervei szerint minden településnek joga lesz legalább az alsó négy osztályos állami iskolához, ha legalább nyolc gyerek beiratkozik – mondta el Ángyán József, a Lakitelken megrendezett fórumon, december 1-jén. Az elképzeléseik szerint ötszáz kistelepülésen indítanák újra az alsótagozatos oktatást, aminek költségeit az állam fogja biztosítani – hangsúlyozta az államtitkár. Elmondta: Magyarország 2020 címmel egy tíz évre kitekintő agráriumot, vidékfejlesztést és környezetvédelmet magában foglaló stratégia készül, egy konzultációsorozatot követően jövő májusig, és erre alapozva alkotja meg az új kerettörvényt az Országgyűlés.
Ángyán József beszámolt arról is, hogy az Európai Unió forrásaiból Magyarországon mezőgazdaságra és vidékfejlesztésre 1400 milliárd forint jut a jelenlegi hétéves költségvetési periódusban, melynek 80 százalékát az első három évben kiosztják. Már csak 200 milliárd forint áll rendelkezésre.
(Forrás: fidesz.hu)
(www.edupress.hu)