Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére összeült a Monitoring Bizottság – tudatta az államtitkárság.

 

A bizottság tagjai a minisztériummal januárban megállapodást aláíró Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a hozzájuk csatlakozó Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Munkástanácsok Pedagógus Ágazata.

Az államtitkárság kérése, hogy a Bizottság munkájával segítse az új munkarend és előmeneteli rendszer bevezetését követően a félreértésekből adódó esetleges problémák hatékony és gyors megoldását – közölték.

Az oktatási tárca rendkívül fontosnak tartja az igazgatók, a tankerületi igazgatók és az érdekvédelmi szervezetek együttműködését annak érdekében, hogy az iskolai feladatok elosztása a tantestületeken belül kiegyenlített és igazságos legyen és a gyermekek, a családok érdekeit, az ország felemelkedését szolgálja.

Az államtitkárság a jövőben is együttműködik az ágazat öt szakszervezetével a megújult köznevelési rendszer sikeres működésért – tették hozzá.

{module Forrás: edupress|none}