A kenguru genetikailag közel áll az emberhez?A kenguru genetikailag közel áll az emberhez

Tudtad? Számos különbség tapasztalható, nekünk ebből-abból egy kicsit több van, másból egy kicsit kevesebb, de végül is sok gén azonos bennünk, és közülük többnek még a sorrendje is megegyezik.


Ezét vagy nem ezért nem tudom, de a 0-6 éves korú kisgyermekek készségfejlesztésének egy komplex programját KindyROO néven fejlesztették ki több mint 20 évvel ezelőtt Ausztráliában.  

Ezt úgy képzeld el, mint egy olyan programozott gyakorlatsort, amely szisztematikusan fejleszti, de legalábbis gyakorlatoztatja a kisgyermekek legfontosabb izmait és az öt érzékszervét. A mozgásfejlesztés kisgyermekkorban nagyon fontosnak tartom, ezért mindenképpen szeretném, ha megismernéd ezt a programot.

Az iskolás kor előtti időszak

Az iskolás kor előtti időszakban legfogékonyabb a gyermek az alapvető izomzat fejlesztésében és az érzékszervek munkájának a megtanulásában. Itt te is megtanulhatod az alapelveket, így otthon is tudsz gyakorolni gyermekeddel a heti kétszeri közös foglalkozáson kívül.

A KindyROO rendszer segítségével a gyermeked szellemi és fizikai fejlődését segíti.

E nélkül a gyakorlatsorozat nélkül az ilyen jellegű fejlődés csak esetleges. A szülők előképzettségén, tájékozottságán múlik, milyen rendszerességgel és hogyan foglalkoznak a gyerekkel e rendkívül fogékony korban.

KindyROO program szerinti rendszeres foglalkozás alkalmas arra is, hogy idejében felfedezze az esetleges fejlődési rendellenességeket. A KindyROO feltárja, fejleszti a fiziológiai és szellemi lehetőségeket a tanulásban való helytállásra. Az érzékszervek, az izomzat és a szellemi tevékenységek formában tartása elengedhetetlen a tanulási időszak sikeres megoldására.

A program a maga nemében a legkorszerűbb rendszert honosítja meg Magyarországon. A rendszer új, de nem kipróbálatlan. Ma már 23. éve működik Ausztráliában, Új-Zélandon és Ázsiában.

 

Próbáld ki te is!

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá!

Forrás: www.eletrevalogyerek.hu